Campers in trek: 'Er staan er nu nog tien in de showroom, maar die kunnen volgende week zo weg zijn'

In de showroom Camperlife Zeeland B.V. in 's-Heer Arendskerke staan nu nog tien campers, maar die kunnen volgende week zo maar allemaal weg zijn. "De verkoop nam de afgelopen jaren al toe, maar door corona heeft het echt een enorme boost gekregen", zegt verkoopadviseur Fons de Maat.

Verkoopadviseur Fons de Maat bij één van de campers (foto: Omroep Zeeland)

Het bedrijf waar De Maat werkt richt zich vooral op 'jonge senioren' en verkoopt alleen gebruikte campers. "Als je een nieuwe koopt, ga je vaak al richting een ton en dan neemt de belangstelling af. Wij verkopen ze tussen de 40.000 euro en 70.000 euro."

Nu al een topjaar

Dat de interesse in campers toeneemt, is terug te zien in de verkoopcijfers van het bedrijf. Die liggen zo'n dertig tot veertig procent hoger dan een paar jaar geleden. "Het is nu al een topjaar en we kijken volverwachting uit naar volgend jaar", zegt eigenaar Edwin de Laat.

Voor deze camper betaal je al snel 15.000 euro meer dan een paar jaar geleden (foto: Omroep Zeeland)

Wie nu een camper koopt, betaalt al snel 15.000 euro meer dan enkele jaren geleden. "De vraag is echt heel hoog en het aanbod is kleiner", zegt verkoopadviseur De Maat. "Het is moeilijk om aan kwaliteitscampers te komen. We hebben gelukkig goede inkoopkanalen, maar ze zijn echt in trek", zegt eigenaar Edwin de Laat.

Of het verstandig is te wachten met het aanschaffen van een nieuwe camper tot de prijs wellicht wat daalt? "Ik heb maar weinig mensen teruggezien die er vanaf wilden omdat ze het niet leuk vonden. We verhuurden hiervoor ook campers en iedereen kwam steevast met een glimlach terug. Met deze campers kun je jaren door, dus ik verwacht niet dat mensen er over enige tijd weer massaal vanaf willen."

Meer over dit onderwerp:
verkoop campers
Deel dit artikel:

Reageren