Onzekerheid bij bouwers Middelburg Winterstad: 'Persconferentie wordt heel spannend'

Met het oog op de stijgende besmettingscijfers en de vervroegde persconferentie van dinsdag is er veel onzeker. Maar ondanks de mogelijke consequenties voor ondernemers, wordt er al druk gebouwd aan Middelburg Winterstad.
Bouwers Middelburg Winterstad: 'Persconferentie wordt heel spannend'
Middelburg Winterstad is een initiatief van de Middelburgse ondernemers waarbij de stad in winterse sferen wordt gehuld: "En die ondernemers betalen het ook. De horeca draagt zelf de kosten voor de bouw van hun blokhutten", legt Frank Bijleveld, voorzitter van de Vereniging Ondernemers Middelburg, uit.
Ondanks de fanatieke inzet om van Middelburg een winters oord te maken, is de persconferentie van aanstaande dinsdag nog een onzekere factor: "Het is echt koffiedik kijken", aldus Bijleveld. "Anderhalve meter, mondkapjes, dat is wat voor de hand liggend is. Maar we zullen het pas dinsdag horen. Daar zien we met spanning naar uit."

'Weer afwachten wat er uit de persconferentie komt'

Bij café De Zaak wordt al hard gewerkt aan de bouw van een overdekt terras. "De hut is bijna klaar!", roept eigenaar Karel van Dalen met een grote grijns op zijn gezicht. Toch is hij behoorlijk gespannen. "Het is heel spannend. We moeten maar weer afwachten wat er uit de persconferentie gaat komen. We hebben dit natuurlijk opgezet om wat geld te genereren, om hier mensen kwijt te kunnen."
Opbouw Middelburg Winterstad.
De opbouw bij café De Zaak is in volle gang. © Omroep Zeeland
Volgens de kastelein legt de regering de schuld te veel bij de horeca. "Ze zijn bezig de corona dood te maken én de horeca. Ik verwacht niet veel goeds dinsdag. Daar staat of valt alles mee."

'Gelukkig kunnen we toeristen ontvangen'

Bijleveld is dan ook blij dat hij in deze moeilijke tijden ondernemer is in het toeristische Middelburg: "De boterham verdienen is momenteel heel zwaar. Dan mogen we ons gelukkig prijzen dat we in Middelburg zitten en toeristen kunnen ontvangen. Dat draagt eraan bij dat de pijn een beetje verlicht wordt."
Daarom gaat de opbouw van Middelburg Winterstad gewoon door: "De eerste blokhutten worden nu opgebouwd en vanaf maandag hangen we ook de sfeerverlichting op in de winkelstraten."