De Zeeuwse Evelien woont in Oostenrijk, maar was weer even in Vlissingen: 'Te plat, te nat en te veel wind'

De Zeeuwse Evelien Thielen woont al jaren in Oostenrijk, maar komt uit Vlissingen. Ze was de afgelopen dagen na drie jaar even terug in haar voormalige woonplaats: "Het was te plat, te nat en er was te veel wind. Ik zou er niet meer kunnen wonen."
Evelien Zeeuw in het Buitenland Oostenrijk ZIB
Evelien vanuit Oostenrijk © Omroep Zeeland
Toch vond ze het ook wel vertrouwd in Vlissingen: "Vlissingen is en blijft natuurlijk wel echt dé stad. Ik ben er opgegroeid en het is gewoon het mooiste plekje met het strand en de zee. Het blijft iets heel belangrijks in m'n leven, maar ik zou er niet meer kunnen wennen."

Roddeltjes aanhoren

Door haar bezoek is ze weer op de hoogte van het laatste nieuws in Vlissingen: "We zijn naar mijn moeder geweest. Voor haar is het ook leuk dat ze haar kleinkind weer heeft gezien want dat was ook al drie jaar geleden. En ik kon weer even alle roddeltjes aanhoren van iedereen en over iedereen. Ik weet nu weer alles over alle Vlissingers."
Evelien logeerde in een studio in Vlissingen. Het viel haar op dat het afval daar niet gescheiden wordt: "Alles ging in één zak. Dat hebben wij niet in Oostenrijk. Bij ons staan er vier verschillende tonnen om afval te scheiden, dat is al ruim 15 jaar zo. Daarom heeft iedereen ook een derde of vierde auto, die wordt gebruikt als vuilnisauto zodat iedereen zelf het vuilnis weg kan brengen."
Wil je het gesprek met Evelien beluisteren? Dat kan hieronder!
Evelien vertelt over haar vakantie in Nederland
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is elf jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.