Altijd al een piraat in huis willen hebben? Spullen Arsenaal worden geveild

Dat lege hoekje in je woonkamer opleuken met een piratenpop, pratende papegaai, skelet of een zeemeermin? Dit is de kans om je interieur wat op te leuken. Alle spullen van het oude attractiepark Het Arsenaal in Vlissingen worden geveild. Van piratenspullen tot keukengerei.
Een van de poppen die te koop wordt aangeboden
Een van de poppen die te koop wordt aangeboden © Arsenaal
Het gaat om 747 spullen die in vier ronden worden geveild. De meest in het oog springende objecten zijn waarschijnlijk de piratenpoppen van ongeveer 1,90 meter. Wie zo'n pop in de woonkamer, keuken of tuin wil hebben, moet daar minstens 95 euro voor op tafel leggen. Dat is het startbod.

Ook nog vissen te koop

Er zijn ook genoeg andere dingen te vinden die herinneren aan Het Arsenaal. Zo staat een complete schietbaan te koop en kan er geboden worden op een simulator. Wie een groot huis heeft en van vissen houdt, kan bieden op een van de aquaria. Dat is waarschijnlijk wel zonder levende dieren. Ruim duizend vissen zijn vorige maand naar een nieuw onderkomen gebracht. Al worden er nog wel 22 roodbuikpiranha's te koop aangeboden. En ben je het traplopen beu? Dan kun je nu ook een roltrap in huis halen.
Altijd leuk voor een Halloweenfeestje
Voor als je indruk wil maken tijdens Halloween © Arsenaal
Ook praktische spullen worden te koop aangeboden. Zo verkoopt de eigenaar van het pand ook de meubels en keukeninventaris. De veiling van de laatste ronde sluit op maandag 6 december.
Volgens Monique van Velzen van AVV Beheer, zijn bedrijven geïnteresseerd, maar zien particulieren het ook wel zitten om een stukje Arsenaal in huis te halen. "Er zijn mensen die door jeugdherinneringen bepaalde items heel leuk vinden."
De schietbaan uit het Arsenaal
De schietbaan uit het Arsenaal © Arsenaal
Vorige maand sloot het Arsenaal na 28 jaar definitief de deuren. De piratenpoppen, aquaria en modelzeeschepen maken plaats voor hotelbedden. Het vastgoedbedrijf hoopt volgend jaar te starten met de verbouwing naar het hotel. Als dat volgens plan verloopt, kan hotel in het voorjaar van 2023 open.