Kinderburgemeester Kris organiseert sport- en spelmiddag voor kinderen met een beperking

Pionnen, ringen en frisbees, sporthal De Stenge in Heinkenszand stond vandaag vol met sport- en spelattributen. Kinderburgemeester van de gemeente Borsele, Kris Rottier had namelijk een sportmiddag georganiseerd. Speciaal voor kinderen met een beperking.
Borsele kinderburgemeester
De kinderburgemeester van de gemeente Borsele had een sportmiddag georganiseerd © Omroep Zeeland
De kinderen konden hun plezier niet op. Lachende gezichten straalden door de gymzaal. "Daar doe ik het voor", zegt Kris. "Ik heb dit georganiseerd zodat deze kinderen ook eens lekker plezier kunnen maken. Ik heb het idee dat ze wel eens een beetje vergeten worden en daarom is dit zo enorm belangrijk."
Kinderburgemeester Kris Rottier zet de kegels klaar voor het bowlingspel
Kinderburgemeester Kris Rottier zet de kegels klaar voor het bowlingspel © Omroep Zeeland
De kinderburgemeester uit Heinkenszand had allerlei spellen voorbereid. "Ik ga zo op doel staan en dan mogen de kinderen schieten. Ze moeten ook nog de frisbee in de goede ton gooien, ik heb kegels klaargezet om te bowlen en we hebben een groot doek waar we nog een leuk spel mee gaan doen."
Kris hoopt op nog meer van dit soort dagen. "Ik vind het zo leuk om te zien hoe deze kinderen genieten van zo'n dag. Daarom hoop ik dat ik op meer plekken in de gemeente Borsele een dag als deze mag organiseren. Mijn dag is geslaagd als deze kinderen met een lach op hun gezicht naar huis gaan.