Zeeuwse Daan ziet in Hongarije de coronacijfers ook oplopen

Vorige week was hij nog in de studio, nu zit hij weer in Hongarije. De Zeeuwse Daan Wijers woont in Boedapest en ziet daar de coronacijfers ook omhoog schieten.
Zeeuw in het buitenland ZIB Daan
Zeeuw in het buitenland © Omroep Zeeland
En ook in Hongarije horen daar nieuwe maatregelen bij. Zo moet er volgens Daan weer een mondkapje gedragen worden in het openbaar vervoer en wordt - net als in Nederland - geadviseerd om weer thuis te werken.
Hongarije werkt ook met een systeem om te checken of je gevaccineerd bent, zij gebruiken alleen geen app, zij krijgen een pasje thuisgestuurd. Al na één vaccinatie vind je die pas in de brievenbus. Als Daan in Hongarije naar een restaurant wil, heeft hij de pas in principe nodig. Volgens Daan wordt er alleen niet echt naar gevraagd. "Ik heb hem tot nu toe alleen voor een nachtclub hoeven laten zien", zegt hij.
Luister het hele gesprek met onze Zeeuw in het buitenland terug
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Daan Wijers (26) uit Middelburg ging begin 2016 naar Hongarije. Hij vertrok om zijn studie daar af te maken, maar ontmoette zijn vrouw, bleef plakken en kreeg dit voorjaar een zoontje. Hij werkt bij de Nederlandse school in Boedapest en een servicecenter van een oliebedrijf.