Busje belandt van weg op binnenvaartschip; één dode en vijf gewonden

Op het sluizencomplex in Terneuzen is een busje door de slagboom gereden en op een binnenvaartschip terecht gekomen. Vijf mensen kwamen in het water terecht en werden opgevangen op verschillende schepen. Een zesde inzittende raakte bekneld in het busje en is overleden.
Officier van dienst vertelt over het busje dat vanochtend in het water belandde
De vijf personen die in het water terecht kwamen zijn ter controle naar ziekenhuizen in Terneuzen en Gent gebracht. Het gaat om de bestuurster (38) en vier vrouwen van 30, 32, 36 en 56 jaar.
De zesde persoon was een 25-jarige man. Hij is ter plekke overleden. Het slachtoffer zat bekneld in het busje, dat met touwen aan het binnenvaartschip hing. De brandweer heeft het voertuig uit het water getakeld met een kraanschip. Het busje is onderzocht door de politie. Daarna is het slachtoffer uit het busje gehaald en overgedragen.
De brandweer heeft het busje met een kraan uit het water getakeld
Het lijkt erop dat het busje door een slagboom van de sluis is gereden en op een voorbijvarend binnenvaartschip belandde. Het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd, mogelijk ging er een aanrijding aan vooraf. Volgens de politie reed de bestuurder van het busje niet onder invloed. Vanwege het ongeluk zijn de wegen over het sluizencomplex urenlang afgesloten, het verkeer werd omgeleid via de Sluiskiltunnel. Het scheepsvaartverkeer heeft ook even stilgelegen.
Slagboom Terneuzen sluis
Het lijkt erop dat het busje door deze slagboom is gereden en daarna op een voorbijvarend schip terecht kwam © Omroep Zeeland
Het busje is van een schoonmaakbedrijf. Een woordvoerder laat weten dat de inzittenden op weg waren naar Nieuwvliet. "Het is voor ons een reguliere route. Mensen van ons zijn nu onderweg om met de slachtoffers te praten."
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.