Verkeerslichten Deltaweg eerder klaar dan verwacht

De werkzaamheden aan de verkeerslichten op de Deltaweg bij Goes zijn veel eerder klaar dan verwacht. De verkeerslichten gaan weer aan en alle werkzaamheden moeten vanmiddag klaar zijn. Eigenlijk zouden de verkeerslichten tot en met maandag uitgeschakeld blijven.
Deltaweg bij Goes
Deltaweg bij Goes © Provincie Zeeland
Het gaat om de verkeerslichten op het kruispunt Deltaweg en Nieuwe Rijksweg/'s Heer Hendrikskinderendijk (N664) en op het kruispunt 1e Deltaweg en Noordlangeweg. Ze zijn vervangen door slimme verkeerslichten.
Dankzij software weten die verkeerslichten welke auto's, fietsers en bussen er komen. Met de verschillende verkeerslichten wordt geprobeerd de verkeersstromen beter op elkaar af te stemmen. De provincie streeft ernaar de Deltaweg voor eind 2022 op vier plaatsen te voorzien van verkeerslichten die het verkeer slim regelen.

Volgende week meer werkzaamheden

Volgende week kan het verkeer op een andere plek hinder ondervinden. Van dinsdag 9 november tot en met vrijdag 12 november worden de verkeerslichten op de kruising richting Colijnsplaat/Kats (Deltaweg - Noordlangeweg) vervangen. Ook dan wordt het verkeer langs de werkzaamheden geleid en worden verkeersregelaars ingezet.