BC Vlissingen moet pas na rust terrein prijsgeven tegen koploper Pendragon

De basketballers van BC Vlissingen hebben vrijdagavond in de 1e divisie B met 74-67 verloren van Pendragon. BC Vlissingen gaf de koploper goed tegenstand, maar kon in de tweede helft niet voorkomen dat de Tilburgse studenten ongeslagen bleven. Door de nederlaag moet BC Vlissingen in de stand wat terrein prijsgeven.
basketbal BC Vlissingen
Archief: coach Rakhes Angnoe geeft uitleg in de time-out © Theo Theune
BC Vlissingen kwam goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Rakhes Angnoe leidde na het eerste kwart met 17-22. Nog voor rust boog Pendragon de achterstand om naar een 43-40 voorsprong.

Ruime afstand

Na de pauze ging het spel op en neer en namen beide teams om beurten de leiding. Na 59-62 viel BC Vlissingen stil, waardoor Pendragon de punten in eigen huis hield. Door de 74-67 overwinning blijven de Tilburgers ongeslagen aan de leiding. BC Vlissingen staat voorlopig op de achtste plaats, op ruime afstand van Pendragon (acht verliespunten).
Topscorers bij BC Vlissingen waren Abdul Zombra en Thijs Beumer met veertien punten.