Bouzambou wel, Ben Sellam niet in selectie Nederlands zaalvoetbalteam in aanloop naar EK

Said Bouzambou uit Oost-Souburg zit bij de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam voor de oefeninterlands tegen Portugal. De ervaren spits neemt het in aanloop naar het EK in eigen land op tegen de regerend wereldkampioen. Doelman Youssef Ben Sellam uit Vlissingen is door bondscoach Max Tjaden buiten de selectie gelaten.
Said Bouzambou in actie in één van de laatste oefeninterlands
Said Bouzambou in het shirt van Oranje © Orange Pictures
De Nederlandse zaalvoetballers oefenen tegen Portugal, omdat begin volgend jaar in eigen land het EK wordt gespeeld. De selectie van Bouzambou is geen verrassing: de Souburger is 60-voudig international, scoorde 22 goals voor Nederland en is dit zaalvoetbalseizoen uitstekend op schot bij FC Eindhoven Futsal.
Ben Sellam maakt geen deel uit van de 15-koppige Oranjeselectie. De doelman uit Vlissingen maakte op jonge leeftijd indruk bij Groene Ster en speelt sinds dit seizoen bij Feyenoord Futsal. Met de ploeg uit Rotterdam maakt Ben Sellam een moeizaam seizoen door, Feyenoord is hekkensluiter van de eredivisie zaal.
De oefeninterlands tegen Portugal worden gespeeld op maandag 15 en dinsdag 16 november in Almere en Zeist. Het EK futsal begint op 19 januari en wordt in Groningen en Amsterdam gespeeld.