Veiligheidsregio: 'Maatregelen nodig om in de kerstvakantie nog iets leuks te kunnen doen'

Het is moeilijk en we zijn het allemaal beu. Maar beste Zeeuwen, blijf je houden aan alle maatregelen die moeten voorkomen dat corona zich verder verspreidt. Die boodschap heeft Erik van Merrienboer, sinds korte tijd de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, aan de inwoners van Zeeland.
Van Merrienboer roept Zeeuwen op zich te houden aan de coronamaatregelen
Volgens Van Merrienboer is het echt nodig om weer een beroep te doen op iedere inwoner, om het oplopend aantal coronabesmettingen terug te dringen. De cijfers komen voor hem niet als een verrassing: "Maar ze gaan nu wel erg hard en eerder dan we gedacht hadden."

Schouders eronder

Positief is het volgens hem dat het gros van de Zeeuwen zich houdt aan de nieuwe maatregelen die sinds afgelopen weekend gelden. Zoals het weer moeten dragen van een mondkapje in de supermarkt. Hij hoort dat geluid ook terug van zijn collega's en zijn handhavingsambtenaren. "Mensen hebben over het algemeen begrip. We zetten toch nog een keer met elkaar de schouders eronder. Dat doet ook goed."
Coronaregels
De veiligheidsregio roept op om je aan de maatregelen te blijven houden © ANP
Volgens hem heeft dat te maken met het feit dat de belemmerende maatregelen 'eerlijker' verdeeld zijn. Niet alleen de horeca wordt getroffen, maar bijvoorbeeld ook de sportverenigingen en winkels. En dat maakt ook dat de handhaving goed opgepakt wordt, merkt hij.

Kerstplannen

En hoe vervelend die belemmerende maatregelen ook zijn: "Het kan niet anders", zegt hij. Bijvoorbeeld ook met het oog op de kerst. "Het is nodig om in de kerstvakantie nog leuke dingen te kunnen doen, met gezin of familie."