Eerste nederlaag waterpoloërs DZK na dramatische start

De Zeeuwse Kust uit Vlissingen (DZK) heeft in de Tweede Divisie B van de waterpolo competitie met 8-12 verloren van Katwijk. Het was voor DZK de eerste nederlaag van het seizoen.
Bekijk hier de samenvatting van DZK-Katwijk: 8-12
De ploeg van coach Cees van Houwelingen kwam heel slecht uit de startblokken. Katwijk liep snel uit naar een 0-5 voorsprong door dekkingsfouten en een fout van keeper Mees Leijnse.
Martijn Mechielsen bepaalde de tussenstand na de eerste periode op 2-5 door twee benutte strafworpen.

Geen goal uit overtal

Daarna lukte het DZK niet meer om de achterstand goed te maken. Zo verzuimde de ploeg te profiteren van een overtalsituatie, waarbij Katwijk door tijdstraffen met twee man minder in het bad lag. Ook voorkwam Katwijk-keeper Nick van der Horst met goede reddingen enkele doelpunten van DZK.
Na de tweede periode was de stand 4-8 voor Katwijk. Ook in de derde periode lukte het DZK niet om het verschil terug te brengen (7-10). In de vierde en laatste periode liep Katwijk weer uit naar een verschil van vier treffers (8-12).
'Ondanks de nederlaag kan DZK voor de bovenste plaatsen blijven meespelen'
Het was voor DZK de eerste nederlaag in zes wedstrijden. De eerste vijf duels werden allemaal gewonnen.

Koploper

Ondanks de nederlaag tegen Katwijk blijft DZK koploper in de Tweede Divisie B met vijf punten voorsprong op Katwijk, Sassenheim, ZVVS en De Treffers. DZK heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.