Dode in water Retranchement is 60-jarige man uit Sluis

De identiteit van de persoon die vorige week dood werd gevonden in een auto in het kanaal bij Retranchement is bekend. Het gaat volgens de politie Zeeland-West-Brabant om een 60-jarige man uit Sluis.
De auto is inmiddels op de kant getakeld
De auto van het slachtoffer © HV Zeeland
Eerder wilde de politie nog niks kwijt over de identiteit van de man, om privacyredenen en de mogelijkheid dat het om zelfdoding ging. Nu wordt de identiteit toch bekendgemaakt, ondanks dat zelfdoding nog steeds een van de mogelijke scenario's is. Ook een misdrijf wordt nog altijd niet uitgesloten. Vorige week maakte de politie al wel bekend dat het geen verkeersongeval is geweest.

Verdachte passant

De politie verhoort de komende dagen nog diverse mensen. Op welke manier zij met de zaak te maken hebben vertelt de politie niet. Ook zijn ze specifiek op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een - mogelijk verdachte - passant op het traject tussen de Kanaalweg bij Retranchement en Sluis.
Vorige week maandag werd rond 07.30 uur in het water langs de Kanaalweg een auto gezien. Een voorbijganger maakte er melding van. Er werd door de politie een groot onderzoek gestart, waarbij de omgeving werd afgezet. Door duikers van de brandweer werd in de auto het lichaam van de 60-jarige man uit Sluis aangetroffen.

Onderzoek in woning

Het huis van het slachtoffer in Sluis is onderzocht. Wat daar is gevonden heeft de politie niet bekendgemaakt. Aan de hand van eerste onderzoeken kon worden uitgesloten dat het ging om een verkeersongeval.