Bouwbedrijf dooft 's nachts lichten van 'enorme kerstboom bovenop de zeedijk'

Het appartementencomplex in Gorishoek op Tholen heeft de tijdschakeling van de lichten op de gevel aangepast. Bouwbedrijf De Nijs-Soffers laat dat weten nadat er kritiek kwam op de gevelverlichting. Het gebouw is nu van zonsondergang tot 22.00 uur verlicht, de volgende dag gaan de lichten om 7.00 uur voor nog een uur aan. Eerder stonden de lampen 24 uur per dag aan, tot frustratie van de SP op Tholen.

Appartementencomplex Gorishoek (foto: Omroep Zeeland)

Kees Slager van de SP vond de lampen op Residentie De Zeester, zoals het nieuwe gebouw aan de Oosterschelde heet, veel te fel. "Het licht is tot ver in de Scherpenissepolder te zien. Het is een verlichte kathedraal geworden die het dag- en nachtritme van de vogels verstoort", zei hij. "Er staat nu ineens een enorme kerstboom bovenop de zeedijk op een brutale manier te stralen."

Voorlopig zal het 's nachts dus donker zijn op en rond het gebouw, maar de vraag is of dat zo blijft. Bouwbedrijf De Nijs-Soffers laat weten dat het na oplevering van het gebouw aan de Vereniging van Eigenaren is om te bepalen welke tijdschakeling de lampen zullen krijgen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Tholen Kees Slager SP Gorishoek
Deel dit artikel:

Reageren