Hoek tegen tien man onderuit; rode kaart na racistische opmerking

Hoek is er bij het debuut van trainer Steven De Groot niet in geslaagd punten te pakken tegen Ter Leede. Op eigen veld verloren de Zeeuws-Vlamingen met 0-1 van de ploeg uit Sassenheim, dat een halfuur met een man minder speelde. Dat kwam door een rode kaart voor keeper De Vries, die een racistische opmerking maakte naar Hoek-speler Jonathan Constansia.
Bekijk hier de samenvatting van Hoek-Ter Leede: 0-1
Een kwartier na rust sloeg de vlam in de pan nadat de keeper een discriminerende opmerking maakte naar Hoek-middenvelder Jonathan Constansia. "De keeper rende de goal uit. Ik zei: ga gewoon in je goal staan clown. Toen riep hij: je moet je bek houden, zwartkop", zo vertelde Constansia na afloop.
De Vries werd door scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen met rood weggestuurd. De keeper bood na afloop meerdere malen zijn excuses aan en heeft spijt van zijn opmerking.
Constansia deed na afloop zijn verhaal en pleit voor een zware straf.
'De KNVB moet zorgen hij vijftien wedstrijden geschorst wordt'
Hoek speelde het laatste half uur met een man meer. Na de rode kaart kreeg Hoek via Giovanni Delannoy en Istvan Bakx een aantal goede mogelijkheden, maar was het oppassen voor de counters van de bezoekers.
Nadat Hoek-keeper Griffin De Vroe tien minuten voor tijd een treffer van Thijs Haarman nog kon voorkomen was het in de 89e minuut wel raak. Shaquille Prijor werd de matchwinner voor Ter Leede.
Hoek blijft ondanks de nederlaag op de dertiende plaats in de Derde Divisie A. De achterstand op het linkerrijtje is inmiddels opgelopen tot acht punten.

Teleurstellend

Zo verliep het debuut van de nieuwe trainer Steven De Groot teleurstellend. "Als je na zestig minuten tegen tien man komt te spelen, verwacht je tegen het einde de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Dat hebben we te weinig gedaan."
'Ik zag na zeventig minuten dat mijn ploeg fysisch verval had'

Scoreverloop

0-1 Shaquille Prijor (89)

Bijzonderheden

Ter Leede-keeper Mark de Vries krijgt een rode kaart na een discriminerende opmerking (59)

Opstelling Hoek

Griffin De Vroe, Ruben de Jager, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani, Istvan Bakx, Steven Smulder (Jonathan Constansia/46), Giovanni Delannoy (Jahrdell Constansia/83), Rik Impens, Erwin Franse (Seppe Vereecke/46), Steve Schalkwijk