Nieuwvliet-Bad komende jaren flink opgeknapt

Nieuwvliet-Bad komende jaren flink opgeknapt
Nieuwvliet-Bad komende jaren flink opgeknapt © Omroep Zeeland
Nieuwvliet-Bad komende jaren flink opgeknapt
Van de achttien projecten wordt er nu met de eerst zes gestart. Onder meer de duinovergangen, fietspaden en de steeds drukker worden Sint Bavodijk worden aangepakt. Projectleider Mariëlle van Dijk: "Dat is vooral gericht op de verkeersveiligheid en de inrichting van de duinpromenade." De inwoners van Nieuwvliet-Bad zijn bij het maken van de plannen betrokken geweest.
De bestaande wegen, fietspaden en duinovergangen worden verbeterd. "Ik geloof niet dat er hele grote veranderingen zijn, het zijn meer kwaliteitsimpulsen", licht de projectleider toe. "Betere opgangen, bredere fietspaden en dat landschappelijk ingericht." Zo staat er in de plannen dat sommige polders rond de badplaats niet volgebouwd mogen worden om de natuurlijke uitstraling te behouden.
De Sint Bavodijk Nieuwvliet-Bad wordt steeds drukker volgens de gemeente en wordt daarom veiliger gemaakt.
De Sint Bavodijk Nieuwvliet-Bad wordt steeds drukker volgens de gemeente en wordt daarom veiliger gemaakt. © Omroep Zeeland
Wethouder Peter Ploegaert van de gemeente Sluis zegt dat er haast gemaakt wordt met de eerste zes projecten. Ze kosten vier miljoen euro en worden voor de helft betaald met subsidie van het Rijk en de provincie. Daarom moeten ze voor 1 januari 2023 klaar zijn. De andere helft betaalt de gemeente.

Ook een upgrade

De afgelopen jaren verbeterde de gemeente Sluis 5 zwakke schakels in hun 17 kilometer lange kustlijn. Nieuwvliet-Bad viel daarbij buiten de boot omdat het geen zwakke plek was. "Nieuwvliet voelde zich toen wat achtergesteld", aldus de wethouder. "Toen hebben we gezegd dat we voor Nieuwvliet en aparte kwaliteitsslag zouden maken." Dat is het masterplan wat nu in werking treedt.