Sterke start korfballers TOP in de zaal

In de Hoofdklasse A van het zaalkorfbal is TOP uit Arnemuiden uitstekend aan het seizoen begonnen. In de eigen sporthal won de ploeg van Edwin Coppoolse met 23-15 van DeetosSnel uit Dordrecht.

In een fysieke wedstrijd was TOP vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. DeetosSnel nam nog een 0-1 voorsprong, maar dat was lang de enige treffer voor de bezoekers. TOP liep aan de hand van topscorer Jeanine Marijs uit naar een 7-1 voorsprong en bij rust was het 10-3.

Het verschil was daarmee gemaakt en in de tweede helft liet de thuisploeg DeetosSnel niet meer dichterbij komen. De marge werd nooit minder dan zes en in de slotfase liep TOP uit naar een 23-15 overwinning.

De harde wedstrijd leverde TOP ook zorgen op. Grote smet op de overwinning was het uitvallen van Willemijn Bouwens en Jurgen Janse. Bouwens, net terug van anderhalf jaar blessureleed, moest het veld verlaten met een op het oog opnieuw zware knieblessure. Janse viel uit met een blessure aan de neus.

Doelpuntenmakers TOP Arnemuiden

Jeanine Marijs: 5, Anita de Ridder en Jurriaan Bouwens: 4, Sander Kloet en Remco Bezemer: 3, Jurgen Janse en Jorian Schroevers: 2.

Meer over dit onderwerp:
Arnemuiden Korfbal KV TOP
Deel dit artikel:

Reageren