Van Anrooij pakt eerste top-vijf klassering in wereldbeker

Shirin van Anrooij heeft voor het eerst in haar carrière de top-vijf van een wereldbekerwedstrijd gehaald. De uit Kapelle afkomstige veldrijdster kwam in het Belgische Koksijde erg sterk voor de dag en eindigde op de vierde plek, een kleine vijftig seconden achter winnares Annemarie Worst.

Shirin van Anrooij in actie bij de wereldbekerwedstrijd in Tabor (foto: Orange Pictures)

Van Anrooij kende de beste start van het hele peloton en ging bijna de hele eerste ronde alleen aan kop. Pas vlak voor de eerste doorkomst aan de finish kreeg ze gezelschap van zes achtervolgers, waarna ze goed standhield in die groep. Halverwege de koers kon Worst de anderen lossen en vlak daarna viel de achtervolgende groep uit elkaar. Van Anrooij bleef lang in het zog van Denise Betsema en Lucinda Brand, maar kon uiteindelijk niet volgen.

In de slotfase liep de achterstand van Van Anrooij op Brand op tot ongeveer 30 seconden en moest ze achterom kijken naar achtervolgster Ceylin del Carmen Alvarado, Die wist ze nipt achter zich te houden, waarmee de Zeeuwse de vierde plaats zeker stelde.

Van Anrooij stijgt een plaatsje in het wereldbekerklassement en staat daar nu op de vijfde plaats met 122 punten, drie minder dan de nummer vier. Dat is de Hongaarse Kata Blanka Vas, die vandaag ontbrak. Lucinda Brand heeft nu 212 punten en blijft leidster in het klassement. Volgende week staat een wedstrijd in het Franse Besançon op het programma.

Meer over dit onderwerp:
veldrijden shirin van anrooij
Deel dit artikel:

Reageren