Keeper biedt excuses aan na discriminerende opmerking: 'Dit had nooit mogen gebeuren'

Doelman Mark de Vries van Ter Leede heeft zijn excuses aangeboden voor zijn discriminerende opmerking aan Hoek-speler Jonathan Constansia. De Vries belde Constansia zondagmiddag op. "Hij klonk oprecht en berouwvol."

Keeper Mark de Vries van Ter Leede krijgt een rode kaart na een racistische opmerking (foto: Omroep Zeeland)

De Vries maakte Constansia zaterdag tijdens de wedstrijd in de Derde Divisie uit voor zwartkop nadat Constansia hem een clown noemde. Daardoor ontstond tumult op veld.

"Het waren geen smoesjes van hem. Hij heeft nogmaals zijn excuses aangeboden en nu is het afwachten wat er gaat gebeuren", zegt Constansia, die daarmee verwijst naar de KNVB.

'Ik ben neergezet als racist'

De Vries is schuldbewust. "Wat ik heb gezegd, mag niet, kan en hoort niet. Dit had nooit mogen gebeuren." De doelman vindt dat hij als een racistisch persoon is neergezet na het incident. "Dat is totaal niet aan de orde. Zo ben ik niet. Mijn twee beste vrienden zijn van buitenlandse afkomst."

Ook heeft De Vries zijn excuses aangeboden bij scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen en Hoek-aanvoerder Rik Impens. "Ik heb zaterdagavond contact met hem gehad. Hij heeft zijn excuses aangeboden", vertelt Impens. "Het is goed dat hij dat deed, want zijn opmerking kon niet door de beugel. Hij heeft tegen mij gezegd dat hij zijn straf zal accepteren."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren