Dolf Roks uit Oosterland nu aan de slag bij de jeugdopleiding van Ajax

Ruim een maand na zijn ontslag bij Sparta heeft voormalig hoofd jeugdopleiding Dolf Roks een nieuwe werkgever gevonden. De in Oosterland geboren Roks startte afgelopen zondag bij de jeugdopleiding van Ajax, waar hij als 'expert' namens de Youth Academy de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorlicht en in de markt zet, dat meldt RTV Rijnmond vandaag.

Dolf Roks startte afgelopen zondag bij de jeugdopleiding van Ajax (foto: Paul ten Hacken)

De term expert vindt Roks wat overdreven, hij 'licht de boven-, midden- en onderbouw van Ajax en de kwaliteiten van de jeugdopleiding door.' "De kennis van de jeugdopleiding van Ajax geef ik dan intern en extern door. Dat wil zeggen dat ik die kennis verspreid in het binnenland, buitenland en op online-gebied", zegt hij tegen Rijnmond.

Het Kasteel

Roks heeft veel ervaring met werken in de jeugdopleiding. Bij Sparta was hij al sinds 1986 jeugdtrainer. Vervolgens vervulde Roks tot afgelopen oktober allerlei functies op Het Kasteel. Ook was hij op meerdere momenten hoofdtrainer van de club. Op woensdag 6 oktober werd Roks op non-actief gezet, omdat hij een andere zienswijze had op de jeugdopleiding van Sparta dan technisch directeur Henk van Stee. Op dat moment was Roks hoofd jeugdopleiding en trainer van het Onder 18-team van de Rotterdammers.

Lees hier het artikel van RTV Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
ajax sparta dolf roks jeugdopleiding
Deel dit artikel:

Reageren