Eerste vrouwelijke wethouder SGP niet op kieslijst 'maar wel beschikbaar'

De SGP op Schouwen-Duiveland heeft Paula Schot, eerste vrouwelijke wethouder van Nederland, niet op de lijst gezet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst wordt aangevoerd door Florus van der Paauw, die al eerder lijsttrekker was. Schot is wel beschikbaar als wethouder voor de komende periode.

Paula Schot wordt de eerste SGP-wethouder van Nederland (foto: Omroep Zeeland)

De uit Zierikzee afkomstige Schot volgde vorig jaar oud-wethouder Cees van den Bos op, die nu burgemeester van Urk is. Voorzitter Bram Slingerland van de Schouwse afdeling zegt dat Paula Schot zelf niet op de lijst wil, omdat ze het raadslidmaatschap niet ambieert. Daarnaast ligt een vrouw op de kieslijst gevoelig bij de achterban.

Paula Schot schrijft op Twitter dat ze, ondanks dat er niet op haar gestemd kan worden, "blij en dankbaar" is met het vertrouwen "voor (eventueel) nog 4 jaar!".

Jongeren op de lijst

Lijsttrekker Florus van der Paauw zit al sinds 2010 in de gemeenteraad, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter. Volgens het lokale partijbestuur hebben zowel continuïteit als vernieuwing een rol gespeeld bij het opstellen van de lijst. Er staan ook jongeren op de lijst, zoals enkele twintigers.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma, dat in december wordt gepresenteerd. De gemeenteraadsverkiezingen zijn volgend jaar op 16 maart.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland SGP
Deel dit artikel:

Reageren