Weer tbs geëist tegen man die Emergis-medewerker neerstak

Tegen een 41-jarige Somalische man is in hoger beroep tbs met dwangverpleging geëist. De man wordt ervan verdacht een Emergis-hulpverlener uit Middelburg te hebben neergestoken in september 2019. De rechtbank in Middelburg veroordeelde de verdachte eerder ook al tot tbs met dwangverpleging.

In Middelburg werd in september 2019 een hulpverlener van Emergis neergestoken (foto: Omroep Zeeland)

Het hoger beroep werd in het gerechtshof in Den Bosch behandeld. Volgens de officier stak de verdachte zijn begeleider neer met als doel hem te doden. De man zou niet toerekeningsvatbaar zijn en daarom werd wederom tbs met dwangverpleging geëist.

Tijdens de behandeling in oktober vorig jaar in Middelburg bleek uit onderzoek door een psychiater en een psycholoog dat de man schizofreen is en lijdt aan psychoses. Daarom kan de verdachte alleen behandeld worden en heeft celstraf geen zin.

Wat gebeurde er op 19 september 2019?

Die dag ging de begeleider van Emergis samen met een collega naar het huis van de Somalische verdachte in de Prinses Beatrixstraat in Middelburg. Daar bezorgde de verdachte één van de hulpverleners zes steekwonden in zijn buik. Hij verloor veel bloed en overleefde de aanval ternauwernood. De ander kon op tijd vluchten.

Op 9 december volgt de uitspraak.

Deel dit artikel:

Reageren