'Laat gemeente rioolwater controleren op drugs'

Het CDA in Terneuzen wil dat de gemeente het rioolwater geregeld controleert op drugs. Als je weet welke drugs inwoners gebruiken, kun je de drugscriminaliteit die er achter zit aanpakken, denkt het CDA.

Rioolwater (foto: ANP)

Raadslid Jos van Ginneken van het CDA in Terneuzen zegt dat zijn partij het interessant vindt om dit onderzoek te doen, zodat dan bekend wordt hoeveel en welke soorten drugs gebruikt worden.

Eerder actie

Van Ginneken denkt daardoor dat de gemeente drugsproblemen eerder aan kan pakken. Zo kan er eerder actie ondernomen worden om drugscriminaliteit te bestrijden, maar er kan ook hulp geboden worden aan drugsgebruikers.

In het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker legt Van Ginneken uit waarom de gemeente wat hem betreft juist nu rioolwater moet onderzoeken. "Vanwege corona en de lockdowns, is al vaker in het nieuws dat er meer drugs gebruikt worden, ik vind dat een probleem", aldus Van Ginneken.

Aanhaken bij andere gemeenten

Daarnaast zegt het raadslid dat Terneuzen aan kan haken bij gemeenten die al op deze manier onderzoek doen. "Je hebt dan interessant vergelijkingsmateriaal." Van Ginneken wil dan ook meteen voorkomen dat gemeenten in de Randstad zeggen dat alle politiecapaciteit daar naartoe moet, omdat zij met rioolonderzoek aan kunnen tonen dat bepaalde drugs gebruikt worden.

Van Ginneken over het plan van het CDA

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen CDA riool
Deel dit artikel:

Reageren