Sprookjes schrijven in coronatijd: Ze leefden nog lang en...

Sprookjes schrijven in coronatijd: Ze leefden nog lang en...
Sprookjes schrijven in coronatijd: Ze leefden nog lang en... © omroep zeeland
En ze leefden nog lang en....
Stroo was verbaasd over het aantal inzendingen, vijftig, dat hij binnen kreeg. "Ik moest aan de bak om daar een selectie uit te maken", zegt hij. Een aantal verhalen viel af omdat, hoewel de insteek goed was, de verteltechniek een beetje achterbleef.
De resterende 26 sprookjes vormen nu de bundel En ze leefden nog lang en... Hoewel 'gelukkig' niet in de titel is opgenomen, werd er van de schrijvers wel verwacht dat de verhalen een positief einde kregen: "We willen allemaal, zeker in deze tijd, dat dingen goed aflopen."
Goh, het kan gewoon! Een verhaal schrijven en ermee in een boek terechtkomen.
Marco Stroo - auteur
"Ik vermoed dat de helft van de inzenders Zeeuws is", zegt Stroo. "De verste inzending kwam vanaf Ameland." Hij zag met genoegen dat mensen nu tijd hadden om hun wens, om een keer in een boek te komen met een verhaal, uit te laten komen.
Hij hoopt dat het boek mensen inspireert, om te gaan lezen of om te denken: "Goh, het kan gewoon. Een verhaal schrijven en ermee in een boek terecht komen."
De cover van het sprookjesboek
De cover van het sprookjesboek © Marco Stroo
Voor Stroo is de bundel het bewijs dat er, als aspirant-schrijvers maar de gelegenheid krijgen om aan schrijven toe te komen, veel sluimerend talent is. Toch nog een positief puntje aan corona.