Deze drie Zeeuwse koks en hun restaurants staan in de top tien van restaurantgids Lekker

Restaurant Inter Scaldes staat dit keer niet op één in de Lekker Top 100. Het restaurant uit Kruiningen moet het met een derde plek doen in de Nederlandse restaurantgids. In de Top 10 staan nog twee Zeeuwen: Syrco Bakker met Pure C in Cadzand steeg naar plek vijf en chef-kok Sidney Schutte, afkomstig uit Nieuwland, staat met zijn Amsterdamse restaurant Spectrum op plek acht.
Chef-kok Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia in hun restaurant Inter Scaldes
Chef-kok Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia in hun restaurant Inter Scaldes © ANP
Vorig jaar verscheen er door de coronacrisis geen ranglijst, dit jaar kon Lekker500 haar rapporteurs en inspecteurs wél op pad sturen. Welke Zeeuwse restaurants er nog meer in de Top 100 staan, wordt morgen bekend als de Lekker500 2022 verschijnt als restaurantgids.

Sinds 2012 altijd op plek 1 of 2

Inter Scaldes stond bij het verschijnen van de vorige gids, in 2019, nog op plek één. De afgelopen jaren wisselde het restaurant al twee keer eerder stuivertje met De Librije in Zwolle, die ook nu weer op één staat. Nu moet Inter Scaldis ook restaurant Tribeca in Heeze voor zich dulden. Het is sinds 2011 geleden dat Inter Scaldes niet op plek 1 of 2 in de lijst staat.
Lekker500 beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland. Een deel wordt gerangschikt in een Top 100. De restaurantgids wordt één keer per jaar uitgebracht. Die van 2022 verschijnt morgen.
Pure C eindigt dit jaar op plek vijf, op de vorige ranglijst in 2019 stond het restaurant in Cadzand op de achtste plek. Verder staan De Kromme Watergang in Hoofdplaat (opnieuw plaats 19), Katseveer in Wilhelminadorp (28, drie plaatsen naar beneden) en Meliefste in Wolphaartsdijk (30, drie plekken omhoog) in de lijst. La Trinité in Sluis stond de vorige keer nog op plaats 43, maar is dit jaar uit de Lekker500 verdwenen.