BC Vlissingen is klaar voor dit jaar na besluit basketbalbond

De Nederlandse Basketball Bond heeft een streep gezet door duels die voor de rest van dit kalenderjaar gepland stonden. De bond vindt het vanwege corona en de nieuwe maatregelen niet verantwoord nog langer competitiewedstrijden te spelen. Daardoor weet BC Vlissingen dat het voor dit jaar is uitgespeeld.
Basketbal BC Vlissingen
Afbeelding ter illustratie © Theo Theune
Eigenlijk zouden er nog drie speelrondes afgewerkt worden in 2021. De NBB heeft besloten daar een streep door te zetten, om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen. De afgelopen weken werden meerdere duels afgelast, omdat ploegen getroffen werden door coronagevallen.
Bovendien acht de bond de kans op blessures te groot, nu er door de nieuwe coronamaatregelen niet 's avonds getraind mag worden door teams die geen topsportstatus hebben bij het sportkoepel NOC*NSF.

BC Vlissingen

De basketballers van BC Vlissingen kwamen mede vanwege corona begin deze maand voor het laatst in actie in de 1e divisie B. De ploeg van trainer Rakhes Angnoe staat achtste, maar moet nog wel enkele wedstrijden inhalen.
Dat moet dus volgend jaar gaan gebeuren. De basketbalbond heeft nog geen nieuwe data vastgesteld voor de drie afgelaste speelrondes.