Q-Aviation wint Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 is vanmiddag uitgereikt aan Q-Aviation. Het bedrijf uit Middelburg won de prijs voor de HAPI, een systeem om helikopters veilig te kunnen laten landen. Fysiosoft uit Heinkenszand won met hun innovatie "Fylm", een platform voor beweegexperts binnen zorginstellingen, de Emergo Publieksprijs 2021.
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 is vanmiddag uitgereikt aan Q-Aviation.
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 is vanmiddag uitgereikt aan Q-Aviation. © Dockwize
Q-Aviation ontwikkelde de HAPI, de 'Helicopter Approach Path Indicator'. Een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veilig te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen bij de landing.
Fylm is een product van Fysiosoft waardoor beweegexperts binnen zorginstellingen, zoals een fysiotherapeut of een bewegingspedagoog, hun kennis digitaal op kunnen schalen door het maken van beweegfilms op maat voor huiskamers. Deze beweegfilms zijn te bekijken via een online platform.
Wat houdt de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo in?
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen. Wie deze prijs wint, bepaalt de vakjury. De kijkers en luisteraars van Omroep Zeeland bepalen wie de Emergo Publieksprijs wint.
De genomineerden waren dit jaar, naast Q-Aviation en Fysiosoft:
- MST Groep uit Meliskerke ondersteunt opdrachtgevers in het bedenken, ontwerpen en bouwen van producten. Dat doen zij met 'Lean Engineering'.
- Meatless uit Goes bedacht een nieuwe techniek om meel van granen en peulvruchten te maken.
- Vervaet uit Biervliet ontwikkelde het platform 'Vervaet Connect'. Het verzamelt alle data van hun landbouwmachines.