Fysiosoft uit Heinkenszand wint Emergo publieksprijs

Ineens zagen ze op de livestream dat de cameraploeg van de Emergo-uitreiking in de straat stond. Toen wisten ze dat ze de Emergo publieksprijs gewonnen hadden, het bedrijf Fysiosoft in Heinkenszand. Met 40 procent van de stemmen lieten ze de andere genomineerden ver achter zich met hun product Fylm.
Fysiosoft uit Heinkenszand won met hun innovatie Fylm
Fysiosoft uit Heinkenszand won met hun innovatie Fylm © Dockwize
Nathan Traas van Fysiosoft was erg verrast: "Superleuk! We hebben ons best gedaan om bereik te krijgen en dat is gelukt." Fylm zorgt ervoor dat ouderen meer kunnen bewegen in het verzorgingshuis. "Wij zijn het verlengstuk van de beweegexpert", legt Traas uit. "Er zit een kastje op de tv aangesloten en de beweegexpert bepaalt wat er op het kastje te zien is. De zorgmedewerker kan daarop met de ouderen meebewegen." Met het systeem hoopt het bedrijf de zorg te ontlasten.
Fylm in gebruik
Fysiosoft maakte Fylm waarmee ouderen meer kunnen gaan bewegen in het verzorgingshuis © Fysiosoft
Het bedrijf uit Heinkenszand kreeg veertig procent van de stemmen van het publiek. "Het is het ook waard", zegt een trotse Traas. Ze zijn de afgelopen tijd flink de boer op geweest om aandacht te krijgen voor hun product en dat uit zich nu in de stemmen volgens de ondernemer. "Daar zijn we heel blij mee!"
Luister hieronder het gesprek terug met Nathan Traas.
Het bedrijf was erg verrast toen ze de prijs kregen