Man die vijf jaar moet zitten voor overval Hrieps is zoek

De 25-jarige Vlissinger die vorige week werd veroordeeld voor z'n aandeel bij de Hrieps-overval, is voorvluchtig. De man moest zich vorige week melden voor een celstraf van bijna vijf jaar, maar heeft dat nog niet gedaan.
Waar ging het gestolen geld van Hrieps naartoe?
Waar ging het gestolen geld van Hrieps naartoe? © Omroep Zeeland / ANP
De politie is op zoek naar de man die vorige week woensdag werd veroordeeld. Vijf mannen kregen een celstraf van 4,5 tot 5 jaar. Zij waren in afwachting van hun straf op vrije voeten gesteld.
Een 26-jarige man uit Middelburg en twee mannen (24) uit Vlissingen en Bergen op Zoom moeten 4 jaar en 10 maanden de gevangenis in. Een 35-jarige man uit Kapelle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Een 50-jarige man uit 's-Heer Arendskerke werd vrijgesproken, dat is gelijk aan de eis. Zes mannen stonden terecht, twee andere verdachten komen later voor de rechtbank.
Op zondag 12 mei 2019 werd een woning in Grijpskerke overvallen. Terwijl een 73-jarige vrouw en haar kleindochter lagen te slapen, werd een stoeptegel door het raam van de voordeur gegooid. Drie gemaskerde mannen, waaronder één met een stok, drongen het huis binnen. Vervolgens werd de dagopbrengst van festival Hrieps weggenomen.