Marcel Lourens vertrekt bij Kloetinge

Marcel Lourens uit Middelburg stopt aan het einde van het seizoen als trainer van eersteklasser Kloetinge. "Op een gegeven moment is het verstandig om een nieuw gezicht voor de groep te zetten", geeft voorzitter Jan-Kees de Bruine aan. Lourens is nu aan zijn vijfde seizoen bezig.
voetbal Kloetinge Marcel Lourens
Marcel Lourens © Orange Pictures
Lourens staat sinds de zomer van 2017 aan het roer bij de Bevelandse club. "We gaan in goede harmonie uit elkaar", zegt De Bruijne.

Afscheid met kampioenschap

"Marcel is onderdeel van de vereniging. Hij is niet alleen hoofdtrainer, maar ook oud-speler van het eerste en houdt zich bezig met de ontwikkeling van jeugdspelers. Het zou fantastisch zijn als we kunnen afsluiten met een kampioenschap, gezien de energie die Marcel de afgelopen vijf jaar in de club heeft gestoken."
Kloetinge staat momenteel op de tiende plaats in de 1e klasse B, maar de club heeft nog enkele inhaalduels tegoed.
Kloetinge speelde onder leiding van Lourens tot nu toe 110 officiële wedstrijden, inclusief de gestaakte wedstrijd tegen Oranje Wit. Onder Lourens won Kloetinge 68 keer.
Voor Lourens hebben de gevolgen van de coronacrisis de doorslag gegeven voor zijn vertrek. "Dat heeft veel energie gekost. Uiteindelijk moet je reëel zijn en jezelf afvragen: ben ik nog de juiste man?", aldus de trainer.
Daarnaast speelt ook mee dat zijn zoon Dano inmiddels in de selectie zit. "Die combinatie vader zoon kun je nooit zuiver doen."