Groene Ster met lege handen na comeback tegen Volendam

In de Eredivisie zaalvoetbal ging Groene Ster onderuit bij Volendam. De Vlissingse ploeg herstelde zich van een 2-0 achterstand, maar verloor uiteindelijk met 4-3 van de subtopper uit Noord-Holland.
zaalvoetbal Groene Ster Hoessein Bouzambou Leekster Eagles
Hoessein Bouzambou, hier op archiefbeeld, scoorde één keer voor Groene Ster tegen Volendam © Paul ten Hacken
De thuisploeg kon zich bij winst plaatsen voor de kampioenspoule en vlak voor rust leek de buit binnen. Volendam kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar nog voor de pauze bracht Hoessein Bouzambou Groene Ster terug in de wedstrijd. Toen Hicham Azzanagui halverwege de tweede helft de gelijkmaker scoorde, mocht de Zeeuwse formatie gaan hopen op een goed resultaat.
Met nog ruim acht minuten te spelen pakte Volendam weer de voorsprong. Met het minimale verschil streed Groene Ster voor een punt, maar vlak voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd. Nicky van Merrienboer maakte het nog spannend, maar tot de gelijkmaker kwamen de Vlissingers niet meer.

Degradatiepoule

Groene Ster blijft door de nederlaag samen met Feyenoord Futsal laatste in de eredivisie. Vrijdag 10 december wordt het eerste gedeelte van de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Texel 94. Daarna wacht Groene Ster de degradatiepoule.