Uitkijktoren bij Hulst wordt een 'Spaanse toren'

Het ontwerp van Raakvlak Architecten
Het ontwerp van Raakvlak Architecten © EGTS Linieland van Waas en Hulst
Niemandsland, de naam van de uitzichttoren, komt in het waterwingebied vlak bij grenspaal 281.

Stemmers en vakjury

Elf architecten stuurden een ontwerp in, waaruit drie finalisten werden gekozen. Dat waren het duo Diederik Vander Stockt en Laurent Vanhaverbeke, ODA architecture en Raakvlak Architecten. Twee weken lang konden inwoners online hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen. In totaal brachten meer dan 1600 mensen hun stem uit. Ook had een vakjury een inbreng.
Het winnende ontwerp van Raakvlak Architecten ontving meer dan 65 procent van de stemmen. De burgemeesters van de gemeentes Stekene en Hulst maakten de winnaar vandaag bekend.
Het ontwerp van Raakvlak Architecten heeft de architectuurwedstrijd voor een nieuwe uitkijktoren gewonnen
Het ontwerp van Raakvlak Architecten heeft de architectuurwedstrijd voor een nieuwe uitkijktoren gewonnen © EGTS Linieland van Waas en Hulst
Matthias Zaman van Raakvlak Architecten:"Dit project ligt mij nauw aan het hart. Ik ben zelf opgegroeid in Stekene, als kind was het waterwingebied een grote speeltuin voor mij. Nu kom ik er regelmatig met mijn gezin voor een wandeling."
Voor het ontwerp van het uitzichtpunt zocht de architect inspiratie in de geschiedenis. Die vond hij in de tachtigjarige oorlog en de Staats-Spaanse linies. Hij beschrijft de uitkijktoren als een hedendaagse interpretatie van een Spaanse toren.
De bouw start in het voorjaar van volgend jaar. Wandelaars hebben straks met dankzij de toren een panoramisch uitzicht over de streek vanaf twintig meter hoogte.

Lees ook: