Met dit gouden ticket moeten mindervalide jongeren meer bij verenigingen gaan sporten

Met dit gouden ticket moeten mindervalide jongeren meer bij verenigingen gaan sporten
Met dit gouden ticket moeten mindervalide jongeren meer bij verenigingen gaan sporten © Omroep Zeeland
Kans voor minder valide jongeren om te sporten
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigde vanmiddag het eerste ticket aan bewegingsagoog Niels Luteijn. Hij werkt dagelijks met mindervalide jongeren en hij ziet dus ook dat zij minder makkelijk bij de verenigingen terechtkunnen. "Sporten is een belangrijk iets in het leven van die kinderen en dit is een mooie tussenstap om bij een vereniging aan te sluiten", vertelt Luteijn.
Oud-rolstoelbasketballer en initiatiefnemer Mark Aalders is erg blij dat het project nu afgetrapt is, want volgens hem moet iedereen kunnen sporten. Wanneer het daadwerkelijk begint, is nog niet helemaal duidelijk. "De meeste mindervalide jongeren hebben een zwakkere gezondheid en in deze coronatijd zijn we daar toch erg voorzichtig mee. Dus het is nog even afwachten", zegt Aalders.
<p>Vanuit de provincie Zeeland is in het Zeeuws sportakkoord een ambitie gesteld om het percentage jongeren met of zonder beperking dat niet deelneemt aan sport en beweegactiviteiten in 2023 met 5 procent is afgenomen. Door dit initiatief van Mark Aalders wordt daar nu een extra stap in gezet.</p>