Geen carnaval, maar carnavalsradio in Sas van Gent

Optocht in Sas van Gent
Optocht in Sas van Gent © P. den Hamer
"De radiostudio aan de Markt is opgebouwd", meldt Sassenaar Toon Vereecken. "We zijn klaar om drie dagen lang leut uit te zenden voor de thuisvierende carnavalsliefhebbers in Betekoppenstad en daarbuiten." De uitzendingen zijn van 12 t/m 14 februari te volgen via 106.7 FM. De carnavalsvereniging hoopt dat de radiofrequentie tot in Terneuzen, IJzendijke en Hulst reikt. "Iedereen daar buiten kan ons via de website bekijken en beluisteren."

Muziek en bingo

Op de zender zal natuurlijk carnavalsmuziek te horen zijn, maar ook praatjes en spelletjes als een bingo, een digitale stoet en een speurtocht voor kinderen. Ook hoopt de vereniging dat mensen zich wel verkleden, zodat aan de hand van foto's het schoonst versierde kot en het schoonste ouw wijf gekozen kan worden.
"Carnaval voor honderd procent vertalen naar een radioprogramma is niet haalbaar", zegt Coen Goethals van Carnavalsstichting De Betekoppen. "Maar we halen er alles uit wat erin zit."
Dat blijkt, de carnavallers in Sas van Gent zijn behoorlijk actief. Eerder werd al een bordspel gelanceerd wat tijdens carnaval gespeeld kan worden en een groep enthousiastelingen probeert een zomercarnaval in juli op poten te zetten.

Lees ook: