Lekker knuffelen met een varken tijdens de voertour

Knuffelen met een varken, een schaap en zelfs met een kip. Het kan en mag tijdens de voertour bij de boer op zorg- en beleefboerderij De Stelle in Ouwerkerk. Het is één van de weinige activiteiten die je tijdens corona nog kunt ondernemen met kinderen. En er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Voerboer Thomas leidt dagelijks deelnemers rond over de boerderij.
Lekker knuffelen met een varken tijdens de voertour
Tijdens de voertour krijgen de deelnemers een uitgebreide rondleiding. Voerboer Thomas vertelt iets over de boerderij en alle dieren die er leven. Daarnaast mogen de deelnemers de dieren ook voeren en knuffelen. En aan het eind van de rondleiding krijgen ze een heerlijke pannenkoek.

Corona

Het afgelopen jaar waren er meer aanmeldingen voor de voertour dan voorgaande jaren. Volgens Thomas heeft dat enerzijds te maken met corona. "Wij zijn in de omgeving de enige buitenactiviteit die nog open is en waar je met kinderen terecht kan. Maar de voertoer is er eigenlijk voor iedereen, jong en oud. Er komen complete gezinnen, maar ook een opa met zijn kleinkind. We hebben zelfs een pas getrouwd stel op bezoek gehad."
Voertour bij de boer
Het varken is favoriet bij de kinderen. © Omroep Zeeland
Mariëlle komt met haar zoontje Rens uit Krabbendijke en neemt voor de tweede keer deel aan de voertour. Ze vindt het totaal geen probleem om er eerst bijna drie kwartier voor in de auto te zitten." Rens vraagt regelmatig of we iets leuks gaan doen. Hij vindt zwemmen erg leuk en gaat ook graag naar de dierentuin. Dat gaat op dit moment niet, dus ik ben gaan zoeken op internet naar een activiteit in de buurt en kwam dit tegen. Lekker buiten, contact met allerlei dieren en educatief. Het bevalt erg goed en niet alleen voor Rens."
Voertour bij de boer
Delano wil graag boer worden © Omroep Zeeland

Delano wil boer worden

Delano is al voor de vierde keer van de partij. "Hij zou 't liefst elke dag gaan, want hij vindt het echt helemaal het einde", aldus zijn moeder. "En niet alleen het voeren en het aaien van de dieren vindt hij leuk. Hij kan ook net zo goed een uur spelen in een berg zand dat ergens op het erf ligt. En vooral in deze tijd is het toch heerlijk dat je kind lekker buiten kan spelen." En op de vraag aan Delano wat hij later wil worden, zegt hij resoluut: "Boer". Nou, in zijn blauwe overall is hij is er in ieder geval al op gekleed.
Voertour bij de boer
Alle schapen mogen ook gevoerd worden door de kinderen. © Omroep Zeeland