Buurtzorgpension ziet toename in aantal coronapatiënten

Het buurtzorgpension in Zierikzee, waar mensen met Covid-19 worden verpleegd, ziet ineens een toename van het aantal coronapatiënten. Gemiddeld liggen er steeds tien patiënten en daar kwamen gisteren zes nieuwe bij.
Contact met de familie in het buurtzorgpension in Zierikzee.
Contact met de familie in het buurtzorgpension in Zierikzee. © Omroep Zeeland
Toch komt het niet geheel onverwachts, zegt Linda Sonneveld van het buurtzorgpension. "Er waren van tevoren al berekeningen gemaakt hoeveel patiënten er ongeveer zouden komen. Die voorspelling is helaas uitgekomen. Dus we waren er al op voorbereid dat dit kon gebeuren."

Buurtzorgpension voor tweede keer omgebouwd

In het buurtzorgpension herstellen normaal gesproken mensen na een operatie als dat thuis om wat voor reden dan ook niet kan of niet lukt. In januari werd het pension voor de tweede keer omgebouwd om coronapatiënten op te vangen. Eerder gebeurde dat in april vorig jaar. In het buurtzorgpension is plek voor 22 patiënten. Meestal komen die patiënten uit ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar het gebeurt ook dat mensen die thuiszitten naar het pension worden verwezen.
De patiënt verblijft in het pension zolang hij of zij in quarantaine moet blijven. De verpleegkundigen hopen de patiënten uiteindelijk weer zo gezond mogelijk naar huis te krijgen. Sonneveld legt uit dat het best zwaar is. "Iedere dag is het de vraag hoeveel mensen we erbij krijgen, hoe ziek ze zijn en of ze het gaan overleven."
In het radioprogramma Zeeland wordt Wakker vertelde Sonneveld over de toename van het aantal patiënten en hoe het is om in het buurtzorgpension te werken.