Broers Azimi waarschijnlijk vrijdag weer vrij

De van hypotheekfraude, valsheid in geschrifte en witwassen verdachte broers komen waarschijnlijk vrijdag weer vrij. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Salar en Sasan Azimi werden dinsdag aangehouden toen de politie en de FIOD een inval deden in hun woning en in hotel De Elderschans in Aardenburg, dat hun eigendom is. De broers zitten sinds hun arrestatie vast en worden verhoord.
Kasteel De Elderschans Aardenburg
Kasteel De Elderschans in Aardenburg © ANP
"De mannen blijven wel verdachte", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Om ze langer vast te kunnen houden, moeten we zwaarwegende redenen hebben. Vluchtgevaar bijvoorbeeld. Maar die redenen zien we niet." De acht andere verdachten in de zaak zitten niet vast. "Zij worden uitgenodigd op het bureau voor verhoor", zegt het OM. De advocaten van de broers willen niet reageren op het nieuws.
De broers komen regelmatig in het nieuws vanwege hun flamboyante gedrag en dure auto's. Zo was Salar Azimi tot eind december eigenaar van de Belgische amateurclub Patro Eisden en doneerde hij ooit 110.000 euro aan de selectie van NAC Breda toen die promoveerden naar de Eredivisie in 2017. In het verleden wilde Azimi ook in zee gaan met drie Nederlandse betaald voetbalorganisaties, maar die zijn daar indertijd tegen gewaarschuwd door de KNVB omdat de voetbalbond twijfels had over de herkomst van het geld.

Niet de eerste inval

Vier jaar geleden was er ook al een inval bij hotel De Elderschans. Politie, de gemeente Sluis en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vielen toen gezamenlijk het hotel binnen omdat de documenten van enkele werknemers niet bleken te kloppen. Toen werd er een illegale vreemdeling in het hotel aangetroffen. Salar Azimi verklaarde indertijd dat het ging om een personeelslid van een onderaannemer die op het terrein van het hotel aan het werk was.