Dronken bestuurder wordt door andere automobilisten aan de kant gezet

Een dronken bestuurder is zondagavond bij Colijnsplaat door omstanders klem gereden, omdat hij de Zeelandbrug dreigde op te rijden. Toen de getuigen zijn autosleutels wilden afpakken viel de man aan, maar belandde door zijn dronken toestand in een sloot. Zijn rijbewijs is door de politie afgepakt.
De Zeelandbrug
De Zeelandbrug © Arjan van Lomwel, Goes
Getuigen zagen het voertuig rond 19.00 uur slingerend over de Noordlangeweg richting de Zeelandbrug rijden. Daarop belden ze de politie, startten met filmen van de dronkenmansrit en gingen hem achterna. Iets verder, vlak voor de brug, kon het voertuig door de omstanders worden stilgezet.

Vechtpartij eindigt in de sloot

Om te voorkomen dat hij toch de Zeelandbrug op zou rijden, trokken de getuigen de sleutels uit het contact. Hierop werd de 29-jarige man uit Colijnsplaat boos en ontstond er een vechtpartij. De dronkenlap was alleen zo onder invloed, dat hij zijn evenwicht verloor en in een naastgelegen sloot belandde. Getuigen hebben de man weer op de kant getrokken.
De politie heeft de automobilist meegenomen naar het bureau voor een ademtest. Hierbij blies de man 925 ug/l, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De man wordt later deze week verhoord, omdat hij te dronken was om een verklaring af te leggen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is door de politie thuis weer afgezet.