Opnieuw meer Zeeuwse coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal Zeeuwse ziekenhuispatiënten op de corona-afdelingen van het Adrz en ZorgSaam is in de afgelopen week opnieuw gestegen. Er liggen nu 39 Zeeuwse coronapatiënten in die twee ziekenhuizen. Dat aantal is net zo hoog als tijdens de tweede piek, vlak voor kerst.
Corona ziekenhuis Adrz Goes IC
Corona ziekenhuis Adrz Goes IC © Omroep Zeeland
De 39 Zeeuwse coronapatiënten van deze week zijn een kleine toename ten opzichte van vorige week, toen lagen er 36 Zeeuwse coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen. En het aantal Zeeuwen dat met ernstige coronaklachten is opgenomen in het ziekenhuis is in werkelijkheid waarschijnlijk aanzienlijk hoger, omdat de Zeeuwse ziekenhuizen een deel van de Zeeuwse coronapatiënten hebben verwezen naar andere ziekenhuizen, buiten de provincie.
In het Adrz in Goes liggen nu twintig coronapatiënten, van wie zes op de intensive care. In de afgelopen week zijn daar zes patiënten aan de gevolgen van corona overleden. Bij ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen liggen nu negentien patiënten, waarvan vijf op de IC. Ze zijn allemaal afkomstig uit Zeeland.

Aantal Zeeuwen in ziekenhuis hoger

Waarschijnlijk is het aantal Zeeuwse coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen hoger, want het Adrz neemt sinds vorige week minder coronapatiënten op. Toen bleek dat een tiental medewerkers besmet waren, waardoor er een personeelstekort ontstond. Coronapatiënten worden nu vanuit het Adrz verspreid over ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland.
Ook gaan er Zeeuwen naar het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom, maar dat ziekenhuis doet geen mededelingen over de aantallen patiënten uit Zeeland.