'Blij dat je hier bent', maar Tageskarte 50 euro. Zoutelande vreest voor imago

Ondernemers in Zoutelande zijn niet boos, maar wel ongerust over het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Veere. Vanaf volgende maand wordt in hun dorp betaald parkeren ingevoerd. De ondernemers hebben samen met de dorpsraad een brief naar de gemeente gestuurd met hun zorgen.
Zoutelande
Zoutelande © Ria Brasser
Ondernemer Cathelijne Hoogendoorn vindt het logisch dat toeristen mee moeten betalen om voorzieningen in stand te houden. Dat dit met betaald parkeren gebeurt, vindt ze op zich ook prima. Maar niet op de manier zoals dat nu gebeurt.
"Bij de entree van Zoutelande staat een bord met 'fijn dat je er bent", verwijzend naar de populaire hit Zoutelande van BLØF, "maar de gemeente denkt er anders over." Want onder dit welkomstbord hangt een ander bordje; Tageskarte 50 euro. "En dat zien de gasten als eerste. Allesbehalve gastvrij."
Dagkaart
Dagkaarten kosten in Zoutelande 50 euro © Omroep Zeeland
Ook vindt Hoogendoorn de timing van de gemeente allesbehalve ideaal. "Het is voor ondernemers een onzekere tijd. Het zou wel fijn zijn als de gemeente daar meer rekening mee had gehouden." Ze vreest dat toeristen nu wegblijven en niet meer zo snel naar Zoutelande komen.
Het tarief van 50 euro per dag geldt alleen voor het parkeervergunningsgebied. Alle andere tarieven staan per gebied op de site van de gemeente Veere.