Middelburg en Vlissingen schitteren op 'postcard' voor Eurovisie Songfestival

Volgens de organisatie van het Eurovisie Songfestival horen de Kloveniersdoelen in Middelburg en het strand in Vlissingen bij de mooiste plekken van het land. In december riep de organisatie op om bijzondere locaties in Nederland in te sturen voor de opnames van introductiefilmpjes van de deelnemers. Gisteren werden daar in Middelburg en Vlissingen opnames voor gemaakt.
Middelburg schittert op 'postcard' voor Eurovisie Songfestival
Het decor van de 'postcard' © Wij zijn De Stad
Van de ruim vierhonderd inzendingen koos de organisatie de mooiste uit voor de zogenoemde 'postcards'. Dat zijn filmpjes waarmee de verschillende deelnemers van het festival worden geïntroduceerd. Op de foto's van deze postcards zijn kleine huisjes van lichtbuizen te zien. Hoe de filmpjes er verder uit komen te zien wordt nog geheimgehouden. Ook welk land de Zeeuwse 'postcard' zal introduceren is nog niet bekend.
Eurovisie Songfestival Postcard
Opnames van de 'postcard' op het strand © Daniëlle Bakker
Het Eurovisie Songfestival vindt in mei plaats in Ahoy Rotterdam. Zanger Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen. De deelname van Azerbeidzjan heeft dit jaar een Zeeuws tintje: die inzending werd namelijk geschreven door muzikant Tony Cornelissen uit Burgh-Haamstede.