Verdachten geven zich aan na beelden Opsporing Verzocht

Twee Rotterdammers hebben zich bij de politie gemeld nadat hun foto's waren te zien bij opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Het duo zou bijna 10.000 euro van de bankrekening van een man uit Oost-Souburg hebben opgenomen.
Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht © Opsporing Verzocht
De Souburger werd vorig jaar slachtoffer van een oplichter die zich voordeed als bankmedewerker. Hij vroeg om telefonisch geld over te maken naar een calamiteitenrekening van de ING. In werkelijkheid werd er 9.000 euro overgeboekt naar de oplichters. Later werd het geld gepind door de twee Rotterdammers.
Beelden van de transactie waren gisteravond te zien in het opsporingsprogramma. De twee verdachten, van 29 en 30 jaar oud, hebben zich aangegeven en worden verhoord door de politie.

Meer Zeeuwse slachtoffers

De Souburger is niet het enige Zeeuwse slachtoffer van nepbankmedewerkers. Een man uit Heinkenszand is door een oplichter ruim 25.000 euro verloren. Half december stond er iemand aan zijn deur die zich voordeed als directeur van de Rabobank. Hij vertelde het slachtoffer dat hij zijn pinpas kwam halen om te vernieuwen. De man uit Heinkenszand gaf de pas mee en kwam er in januari achter dat hij was opgelicht.
Ook een vrouw uit Middelburg werd slachtoffer van vermoedelijk dezelfde oplichters. Zij kreeg hulp van een zogenaamde ING-medewerker, maar maakte 5.000 over aan criminelen.