'Nog een jaar zonder Kustmarathon, dat kan niet'

De organisatie van de Kustmarathon heeft er goede hoop op dat er in oktober weer een normale editie van het hardloopevenement gehouden kan worden. Gemeenten hebben positief gereageerd tijdens de eerste overleggen na de vergunningsaanvraag.
Beetje kustmarathongevoel
Deelnemers aan de Kustmarathon © Omroep Zeeland
Of het hele evenement georganiseerd kan worden zoals normaal, dus met alle onderdelen, is nog niet bekend. De vergunningsaanvraag wordt deze weken beoordeeld, maar omdat de Kustmarathon altijd in het eerste weekend van oktober wordt gehouden, hoopt de organisatie dat het vaccineren dan voor een groot deel is afgerond.
Als het evenement niet in de vertrouwde vorm georganiseerd kan worden, dan gaat de Kustmarathon een virtuele editie aanbieden, want de organisatie vindt nóg een jaar zonder Kustmarathon niet kunnen. Hierbij gaan deelnemers in hun eigen omgeving de wedstrijd lopen.

18e editie

Afgelopen jaar kon de 18e editie van het grootste sportevenement van Zeeland niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom is Tim Pleijte uit Vlissingen nog altijd de laatste winnaar van de Kustmarathon. In 2019 won hij voor de tweede keer in zijn carrière de loop van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.