Gans legt super ei bij Adri uit Sluiskil: 'Ik denk dat ze er moeilijk van heeft gelopen'

Een gans van Adri Jansen uit Sluiskil bracht vlak voor Pasen een wel heel bijzonder paaskado. Afgelopen week ontdekte de eigenaar een reuzenexemplaar van wel dertien centimeter. "Ik heb zoiets nog nooit gezien."
Gans legt super ei bij Adri uit Sluiskil: 'Ik denk dat ze er moeilijk van heeft gelopen'
Adri heeft al jaren ganzen en verkoopt de eieren. Waarom een gans nu plots zo'n grote heeft gelegd, is een raadsel: "Het geheim, om zo'n groot ei te krijgen, heb ik niet. Het is gewoon speling van de natuur dat het een keer voorkomt." Wel heeft Adrie medelijden met de gans die het ei heeft gelegd: "Ik neem aan dat ze er wel een beetje moeilijk van heeft gelopen."

Twee keer zo groot

Dit reuzenexemplaar is met dertien centimeter bijna twee keer zo groot als normaal. Ook is het ei een flink stuk zwaarder. Adri Jansen glundert wanneer hij het exemplaar laat zien.
Een van deze ganzen heeft het super ei gelegd.
Een van deze ganzen heeft het super ei gelegd. © Omroep Zeeland
Adri is liefhebber van ganzeneieren. "Ik merk weinig verschil tussen een ganzen- of een kippenei qua smaak. Alleen heb je drie keer zo veel van een kippenei nodig als je het vergelijkt met één ganzenei. En bij dit grote exemplaar misschien wel vijf keer."
Paasontbijt
De trotste eigenaar gaat het ei zelf opeten, maar wanneer weet Adrie nog niet precies. zeker. "Het ei eindigt in de pan of gewoon als gekookt ei. Maar met Pasen eet ik eerst de gewone eieren op."