Gerjan Schreuder in de race voor prestigieuze Wilminkprijs

De in Goes geboren Gerjan Schreuder is genomineerd voor de Willem Wilminkprijs. Dat is een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan de maker van een lied voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Schreuder is genomineerd met het lied 'Olifant'.
Gerjan Schreuder
Gerjan Schreuder in de race voor Wilminkprijs © Gerjan Schreuder
Schreuder had nooit eerder een kinderlied geschreven. "Ik merkte dat ik mijn fantasie veel meer vrijheid kon geven dan in serieuze liedjes. Ik zat middenin het schrijven van protestliederen, dat is iets heel anders."

Typhoon één van de andere genomineerden

Zondag hoort Schreuder of hij de Willem Wilminkprijs heeft gewonnen. Er zijn vier andere genomineerden; Typhoon, Jan Groenteman, Jasper Smit en Jurrian van Dongen. De winnaar krijgt behalve de eer ook een geldbedrag van vijfduizend euro en een beeld. In 2018 won Katinka Polderman de prijs.
Gerjan Schreuder groeide op in Goes. Voor zijn studie vertrok hij naar Amsterdam en kwam daar hij in aanraking met theater. Hij schreef muziek voor jeugdtheatervoorstellingen, onder meer van het Natioaal Theater. Verder speelde hij op festivals als Oerol en Kaaspop. HIj woont en werkt in Haarlem.