Jimi Hendrikse uit Colijnsplaat speelt in The Sound of Music: 'Musicalacteur worden was mijn plan B'

Jimi Hendrikse uit Colijnsplaat wilde niets liever dan architect worden. Musicalacteur was zijn plan B. Uiteindelijk moest hij zijn architectendroom noodgedwongen laten gaan en dat is goed uitgepakt. Avond aan avond speelt hij de rol van Rolf Gruber in de musical The Sound of Music.
Jimi Hendrikse wilde eigenlijk architect worden, maar is nu musicalacteur
Toch zit hij nu op de bank in zijn woonkamer in zijn huidige woonplaats Bussum. "Dat komt door de coronaregels. Het is goed dat die maatregelen genomen worden, maar ik kan echt niet wachten tot de theaters weer open gaan." Hij sport iedere ochtend, wandelt veel over de Bussumerheide, gaat elke donderdag naar de markt en slaapt veel bij. "Maar ik ben inmiddels wel uitgeslapen", lacht hij.

Met grote namen op het podium

Hij is nog maar net afgestudeerd van de opleiding Musicaltheater in Tilburg. Het kwam dan ook als een verrassing dat hij als 'broekie' al meteen de rol van Rolf, de postbode met nazi-sympathieën, in de wacht heeft gesleept. "Ik vond het heel spannend. Het is mijn eerste musical en ik sta meteen met grote namen als William Spaaij en Francis van Broekhuizen op het podium."
Dat zorgde in het begin voor onzekerheid bij de 23-jarige Hendrikse. "In de eerste repetities wist ik niet of dat wat ik deed wel goed was en ik dacht dat ze misschien toch liever iemand anders hadden gecast. Gelukkig gaf de leiding me het vertrouwen dat ze de goede keuze hebben gemaakt."
Jimi Hendrikse uit Colijnsplaat speelt in The Sound of Music
Jimi Hendrikse speelt Rolf in The Sound of Music © Omroep Zeeland
Als Rolf Gruber mag hij het iconische lied Zestien, dadelijk zeventien zingen, samen met 'zijn' Liesl, de oudste dochter van het gezin Von Trapp. Toen hij zelf die leeftijd had, wist hij nog niet dat hij musicalacteur wilde worden. "Ik wilde architect worden. Ik wilde naar de TU Delft, maar helaas heb ik in vwo 5 het vak natuurkunde moeten laten vallen omdat het te moeilijk werd."

Invloeden van Jimi Hendrix

Ook zijn ouders hadden bij de geboorte van hun zoon waarschijnlijk een andere carrière in gedachten voor Jimi. "Ik ben echt opgevoed met muziek van Jimi Hendrix in de box. Die invloeden zitten er ook zeker nog in bij mij. M'n vader had het erg leuk gevonden als ik gitaar was gaan spelen. Dat is niet gelukt", zegt hij lachend.
Wij legden Hendrikse in de volgende video nog een paar andere keuzes voor:
Bussum of Colijnsplaat? Deze en andere dilemma's legden we voor aan Jimi
Hoewel het geen carrière is geworden als gitarist, zijn z'n ouders erg trots. "Of ik nou musicalacteur, operazanger of rockgitarist was geworden. Het maakt niet uit. En m'n vader kan bijvoorbeeld het lied Climb Every Mountain uit de musical zeker waarderen."
Hendrikse hoopt in februari weer op de planken te staan. "We moeten de regels even afwachten, maar dat zou erg mooi zijn."