Politie voert verkeerscontroles uit na tips van Facebookgebruikers

Naar aanleiding van tips op Facebook heeft de politie Walcheren gisteren op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd. De agenten hadden eerder op hun Facebookpagina een bericht met een oproep geplaatst om verkeersonveilige locaties te melden. De controle van gisteren leverde 26 bekeuringen en drie waarschuwingen op.
politie controle
De controle in Middelburg leverde 26 boetes op © ANP
De oproep op Facebook maakte heel wat reacties los. Op verschillende locaties (Oost-Souburg, Middelburg en Vlissingen) hebben agenten de constructiesnelheid van snor- en bromfietsen gecontroleerd met een rollerbank. Zeven eigenaren zijn daarna bekeurd.
Controle op snor- en bromfietsers vond ook plaats op het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg. Op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen hebben agenten de snelheid van automobilisten gemeten met een lasergun en in Middelburg zijn fietsers gecontroleerd en bekeurd. Tot slot controleerden agenten nog het verkeer bij de Schroebrug.

Verschillende boetes

De boetes werden onder meer uitgedeeld voor het fietsen in een voetgangersgebied, het vasthouden van de telefoon op de fiets en het rijden zonder rijbewijs. De politie laat weten dat ze binnenkort nieuwe locaties uit de lijst kiezen en daar controles uitvoeren.