Middelburg betreurt keuze Van Koeveringe

MIDDELBURG -
Van Koeveringe zegt dat hij financiele controle wil hebben over het geld dat gemoeid is bij de bouw van het ziekenhuis. Die zekerheid kon hij niet krijgen van het Adimraal de Ruyterziekenhuis. Daarom heeft hij de samenwerking beëindigd. Van Koeveringe zou 15 miljoen euro investeren in de nieuwbouw.

ADRZ

De Vries is verontwaardig over de houding van de directie van het ADRZ. Hij vindt het onbegrijpelijk dat twee ziekenhuisdirecteuren zulke beslissingen kunnen nemen zonder daarbij de betrokken gemeenten en de provincie daarin te betrekken. Hij vreest dat de directie uiteindelijk vooral naar het eigen belang van het ziekenhuis kijkt. Terwijl in de plannen van Van Koeveringe er ook allerlei verbanden waren met andere zorgorganisaties in Zeeland.

Rolverdeling

Het ADRZ bevestigt dat beide partijen geen overeenstemming konden bereiken over de rolverdeling. Het ziekenhuis benadrukt dat de nieuwbouw van het ziekenhuis geen gevaar loopt. Door verkoop van panden en forse bezuinigingen is het ADRZ uit de financiële problemen. Het ziekenhuis heeft daardoor een betere positie om met banken of pensioenfondsen te onderhandelen over financiering van de nieuwbouw .

Nieuwbouw

De nieuwbouw van het Admiraal de Ruiter Ziekenhuis tussen Middelburg en Vlissingen gaat naar schatting zo'n 45 miljoen euro kosten en moet in 2016 klaar zijn. Van Koeveringe en het ADRZ blijven de samenwerking in de Victoria-kliniek in Zierikzee wel gewoon doorzetten.

Op de vlakte

Vlissingen houdt zich nog op de vlakte over de recente ontwikkelingen rondom het nieuwe ziekenhuis. Een woordvoerder laat weten, dat het voor de bestemmingsplanwijziging van belang is, dat er in september duidelijkheid is over de financiële haalbaarheid van het plan van het ADRZ.