Bouzambou verkast van Hovocubo naar FC Eindhoven

Said Bouzambou gaat komende zomer een transfer maken binnen de eredivisie zaalvoetbal. De 31-jarige Oost-Souburger gaat Hovocubo verlaten en maakt de overstap naar FC Eindhoven. Bouzambou tekent voor twee seizoenen.
Bouzambou speelt volgend seizoenen voor FC Eindhoven
Bouzambou speelt volgend seizoenen voor FC Eindhoven © FC Eindhoven Futsal
"Ik heb de afgelopen jaren bijna ieder seizoen wel contact met FC Eindhoven gehad", zegt Bouzambou. "Naast Hovocubo is FC Eindhoven de andere grootste club van Nederland. Ze zijn ambitieus en hebben veel internationals."
Bouzambou zat sinds januari 2020 bij het Noord-Hollandse Hovocubo. Door het coronavirus kwam hij niet tot heel veel wedstrijden voor die club, maar hij zag wel een droom uitkomen door in de UEFA Futsal Cup te spelen, het zaalequivalent van de Champions League.
Bouzambou in actie in de Futsal Champions League
Bouzambou in actie in de Futsal Champions League © Lars Skaug
"Ik hoefde niet per se weg bij Hovocubo. Alleen de reistijd begon me steeds meer tegen te gaan", legt Bouzambou zijn keuze voor FC Eindhoven uit. "Een ritje op en neer scheelt in totaal bijna twee uur. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik volgend jaar niet in de UEFA Futsal Cup speel, dat waren hele mooie tripjes."
Maar Bouzambou heeft een ander doel voor ogen waar hij al jaren naar toe werkt. Het Europees kampioenschap zaalvoetbal in Nederland. "Het EK komt dichtbij en ik weet wat mij te doen staat om bij de selectie te horen. Gaan met die banaan."