Kamervragen over kapotte brug bij Bruinisse

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat de brug bij Bruinisse snel wordt gemaakt. Al maanden is één van de twee bruggen kapot, waardoor er verkeersoverlast ontstaat wanneer de scheepvaart wil passeren. Ook de Watersportbond trekt aan de bel bij Rijkswaterstaat.
Grevelingenbrug
Grevelingenbrug © Omroep Zeeland
Volgens Joba van den Berg uit Goes en Jaco Geurts, beiden Tweede Kamerlid, geeft het hinder voor schepen en wegverkeer, Dat schrijven ze in een brief aan de Minister van Infrastructuur. De Kamerleden denken dat achterstallig onderhoud de oorzaak is.
De brug bij Bruinisse is al sinds 12 november kapot. Pleziervaart ondervindt hinder, omdat de brug maar een paar keer per dag open gaat. Op die momenten ontstaan er files, terwijl anders het verkeer via de andere brug naar de overkant kan rijden.

'Zwalkend beleid'

De Watersportbond verwijt Rijkswaterstaat zwalkend beleid waardoor de bond geen juiste informatie kan geven aan varende leden. Met de zomerperiode in aantocht wordt het drukker op het water en worden de problemen groter, wanneer er geen oplossing wordt gevonden.